Een internet zonder adblocker?

Door Rommel op vrijdag 8 juli 2016 12:48 - Reacties (29)
Categorie: Algemeen, Views: 6.479

Een internet zonder adblocker, ik kan het mij niet zo goed voorstellen. Na een browserinstallatie ga ik al snel richting de add-ons pagina om ublock Origin op te zoeken om deze te installeren. Laatst deed ik dit ook toen ik mijn PC van een verse Windows installatie had voorzien, maar toen ik met mijn muis op de installatieknop stond aarzelde ik even om erop te klikken.

Maar... vooraf is goed om te weten dat ik ook een website beheer waar Google Adwords ook op is te vinden. In de wandelgangen hoor ik ook wel eens dat leden een adblocker hebben, of dat ze andere leden dit ook aanraden, maar ook ik sta dan al snel klaar met de bekende argumenten

Juist hieraan dacht ik toen ik met mijn muis over de installatieknop aan het hoveren was van de adblocker. Ontzettend hypocriet van mijzelf, ik bedacht me om dit maar eens over te slaan en het maar eens te proberen zonder addblocker.
https://static.tweakers.net/ext/f/LYEmIAWNKWPfX3pR9mtrarfl/full.png
Mag ik alvast samenvatten dat het browsen op het wereld wijde web ernstig word verstoord door het reclame? Man, ik heb mij af en toe lopen irriteren aan sommige websites. Websites waar opeens een pagina met 75% gevuld werd met reclame en sporadisch last van een hangende browser. Een bezoekje aan Youtube die ik uiteindelijk maar wegklikte toen het derde reclamefilmpje werd ingestart en tegenwoordig zie ik overal babyspeelgoed voorbij komen omdat ik voor het kind van een collega even op zoek moest naar een rammelaar. Of alleen al het mis-klikken op links omdat een advertentie opeens geladen werd die de plek van de link innam...

Het blijft een onderwerp met een bepaalde spanningsboog. Reclame en het internet kunnen niet zonder elkaar maar blijf erbij dat reclame het internet verziekt. Sinds vanmorgen staat uBlock Origin alweer geïnstalleerd en wat een wereld van verschil.

Ondertussen heeft Tweakers.net er weer een bannervrij abonnee erbij. }:O

Update-ritus

Door Rommel op maandag 19 juli 2010 13:00 - Reacties (29)
Categorie: Algemeen, Views: 6.782

Ik wil graag altijd op de hoogte worden gehouden van de laatste ontwikkelingen, wat slimme mensen hebben uitgevonden of wat simpele zielen hebben bedacht waarvan ik denk: waarom heb ik dat niet bedacht. :( Zo blijf ik ook graag op de hoogte van nieuwe versies van programma's en dat is een klein beetje te zien aan mij activiteit hier op tweakers... Het komt daarom niet vaak voor dat ik oude versies van programma's op mijn computer heb staan, soms met alle gevolgen van dien omdat het héél af en toe wel voorkomt dat een update word teruggetrokken in verband met een bug.

Ik weet niet wat het is, maar ik schuif het op Update-ritus: "een niet schadelijke aandoening in de hersenpan die er voor zorgt dat de persoon in kwestie graag altijd up-to-date blijft." De symptomen zijn dat als er een een nieuwe update is van een programma dat die geïnstalleerd moet worden.

Bijwerkingen zijn er natuurlijk ook maar dat verschild per persoon, dit kan zijn het elke dag de meuktracker controleren, maar de daarvoor bekende websites controleren is ook een bijwerking. Dit alles is nog vrij onschuldig, maar een andere bijwerking (ook wel de rode lap als voor een stier) is op een willekeurig moment van de dag op de Controleer op updates knop drukken. Dit kan leiden tot zinloos tijdverdrijf maar ook het uitstellen van andere taken die meer prioriteit hebben omdat er eerst een update moet worden uitgevoerd.

Een goed voorbeeld uit mijn persoonlijk leven die ik mij nu kan bedenken is bijvoorbeeld het updaten van de ATi catalyst drivers voor een superoude videokaart. Heeft een update zin? Nee! Waarom wil ik dan toch de laatste versie installeren? Je weet maar nooit, misschien dat er toch nog iets wordt gefixt wat niet in de changelog staat... (niet dat je dat ooit ziet of merkt)

Een recenter voorbeeld? Ik heb bijvoorbeeld een HTC Touch Pro 2 en ben fan van de custom Energy roms. Leuke is dat zeker minstens elke week wel een nieuwe versie van uit komt, als het niet meer is! Nouja... jullie raden het wel wat de reactie is als er een nieuwe versie uitkomt: installeren die hap!! Heeft het nut? Soms wel, soms niet..., ik denk toch eerder van niet. Maar het resultaat is dat je weer een half uur / uur bezig bent om je telefoon te installeren en te configureren...

En dat is grappig, zeker als je bedenkt dat ik ook aan de andere kant zit van de tafel. Ik breng ook af en toe nieuwe versies uit van webware, ik weet ook dat sommigen daar ook op kunnen verheugen, mensen die het meteen installeren of laten installeren. Mensen die vragen: is er al een update in de planning? Zo is de cirkel weer rond en we houden elkaar maar bezig. :)

Aangenaam

Door Rommel op vrijdag 9 juli 2010 16:00 - Reacties (57)
Categorie: Algemeen, Views: 6.092

Zoals een goed opgevoed mens geleerd is zal ik me eens netjes voorstellen, tenminste ik vind dat dat hoort als je ergens nieuw bent. Alhoewel nieuw... als ik mijn profiel mag geloven dan hang ik hier al zo'n 8,5 jaar rond. Als 16 jarige noob begon ik hier in een grijs verleden.

Met enige nadruk op hang want mijn activiteit hier op Tweakers.net is nou niet echt hoog zoals je ook wel in de statistieken kan zien. Denk niet dat mensen me snel herkennen aan: Hé! Das die user die zo actief is in... of Hij plaatste laatst zo'n goede oplossing. Ik ben meer een low-profile user hier, nieuws lezen, meuk bekijken af en toe het forum doorzoeken voor als ik ergens mee zit en als ik er niet uit kom een topic openen. (Ben trouwens wel benieuwd of er veel meer van zulke low-profile users hier zijn, zeg even hoi in de reacties O-) )

Waarom dan hier nog een blog? Op zich is dat vrij simpel; computers/webdevelopment/gadgets is helemaal mijn ding en als Remi ben ik alleen in me familie/vrienden kring met deze interesse. Heb in het verleden wel eens een blog gehad maar dat ging meer over de dagelijkse dingen, maar na 2 blogs daarover ben ik het al zat. Als ik ga bloggen over "het leed wat IE6 heet" dan word mijn familie/vrienden kring mij juist zat.

Owja, ik was mij aan het voorstellen. Ik ben dus Erwin, op het internet gebruik ik vaak de alias: Rommel³ als dat mogelijk is, anders is het Rommel, Rommel3 of Rommele. Vroeger was dat nog Erwinrom maar daar ben ik van af gestapt.. . Verder heeft die naam weinig betekenis, zit niet echt een gedachte achter; heeft meer te maken met mijn achternaam. En nee, de Duitser Erwin Rommel heeft er niets mee te maken
Ben alweer 25 jaar jong en werk als webdeveloper/designer bij een bedrijf voor een aantal uren per week en voor de rest ben ik freelancer. Wat dat betreft ben ik een autodidact aangezien ik hiervoor geen enkele studie gedaan heb, heb mijn MBO Bouwkunde en daarna heb ik nog 2 jaar HBO Informatica gedaan...

Al vanaf het begin in mijn tienerjaren ben ik bezig met websites maken en ontwikkelen. Eerst simpel HTML en al snel CSS. Daarna werd het al iets serieuzer met PHP en MySQL. Laatste tijd ben ik ook druk bezig met Javascript voor allerlei zogenaamde web 2.0 toepassingen.
Allereerst op een lycos account, daarna kwam al snel zelf hosten op een oude PC die ik over had (wat heb ik af en toe geklooid met Linux/Windows/Apache in me leven 8)7 ), daarna op een eigen dedicated server en laatste tijd ben ik vooral bezig om andermans servers te voorzien van mijn kunstwerken op website gebied.

Maargoed: aangenaam dus en tot ziens!